Jaguar Land River is de eerste autofabrikant die nieuwe auto’s test met de AIR Index – NL

Onafhankelijke resultaten van op de weg uitgevoerde emissietesten bieden duidelijkheid aan klanten bij het aanschaffen van een auto

  • De beoordelingen tonen in één oogopslag de emissie van auto’s uit de Jaguar Land Rover-serie.
  • De AIR Index-resultaten tonen aan dat de dieselmotoren van Jaguar Land Rover-modellen de A-classificatie hebben behaald.
  • Onafhankelijke emissietesten voorzien kopers van feiten om weloverwogen keuzes te maken bij het aanschaffen van een auto.

Meer informatie is beschikbaar op de website van AIR Indexwww.airindex.com

00.01u donderdag 7 maart 2019: Jaguar Land Rover is vandaag de eerste autofabrikant die nieuwe auto’s uit de Jaguar- en Land Rover-series onderwerpt aan onafhankelijke op de weg uitgevoerde emissietesten en de resultaten laat opnemen in de AIR Index, en dit heeft verbazingwekkende resultaten opgeleverd.

De AIR Index is samengesteld om autokopers en stedelijke beleidsmakers te informeren over en te ondersteunen met werkelijke feiten over voertuigemissies op het moment dat zij keuzes moeten maken over de aankoop en het gebruik van auto’s. Een eenvoudige A-E kleurgecodeerde beoordeling toont het verschil tussen schone en vervuilende voertuigen.

De vandaag gepubliceerde AIR Index-beoordelingen tonen aan dat de nieuwe dieselmotoren in de auto’s van Jaguar en Land Rover, die getest werden voor AIR (Allow Independent Road-testing), wat betreft de NOx-emissie tot de schoonste modellen van Europa behoren. Elke beoordeling van auto’s in de AIR Index is gebaseerd op ten minste twee onafhankelijk aangeboden auto’s, onderworpen aan drie aparte testen, waaronder ten minste vijf ritten van 10 km op geasfalteerde wegen, met behulp van aan boord aanwezige draagbare emissietestapparatuur (PEMS). 

Alle voertuigen behaalden een A-classificatie in de testen, de schoonste beoordeling die mogelijk is. Hieronder vindt u een uitwerking van de beoordeling van Jaguar Land Rover in AIR Index:

Massimo Fedeli, Medeoprichter van en Operations-directeur bij AIR, zegt: “De AIR Index biedt in één oogopslag eenvoudig te interpreteren informatie uit onafhankelijke emissietesten van voertuigen om consumenten te helpen een vergelijking te maken bij de aankoop van een auto. Jaguar Land Rover vroeg ons een serie nieuwe dieselauto’s te testen en de resultaten tonen aan dat hun laatste motoren extreem schoon zijn. Alle vier modellen behaalden de A-classificatie in de AIR Index, wat betekent dat zij de laagste NOx-emissie hebben voor stedelijke voertuigen.

Een van de belangrijkste conclusies uit deze AIR Index-beoordelingen is dat de perceptie van emissies door bepaalde soorten voertuigen, zoals terreinwagens, zeer misleidend kan zijn. De Jaguar E-PACE en Range Rover Evoque van Land Rover behoren tot de schoonste auto’s van elk type, en niet alleen binnen de klasse terreinwagens. Het perfecte voorbeeld is de Land Rover Discovery die 20 keer minder NOx produceerde dan een diesel Renault Clio supermini.

De AIR Index is ontwikkeld om duidelijkheid te scheppen door betrouwbare, toegankelijke en onafhankelijke informatie te publiceren die van groot belang is voor autokopers en beleidsmakers wanneer zij belangrijke beslissingen moeten nemen over het verbeteren van de stedelijke luchtkwaliteit.”  

Rawdon Glover, Algemeen directeur Jaguar Land Rover VK, zegt: “De laatste jaren hebben wij ons gericht op de voordelen van dieseltechnologie en ik ben blij dat de AIR Index eenvoudige, duidelijke en nauwkeurige informatie over de stedelijke voertuigemissie publiceert en beschikbaar maakt.

De prestaties van onze voertuigen in de AIR Index weerspiegelt de investering die Jaguar Land Rover heeft gedaan in toonaangevende technologie en hardwerkende, getalenteerde technici. Er springen een aantal opmerkelijke resultaten uit met sublieme prestaties van onze nieuwe Jaguar terreinwagens, die aantonen dat niet alle dieselterreinwagens vervuilend zijn.

Deze testen maken duidelijk dat niet alle diesels, en zelfs niet alle Euro 6-erkende diesels, hetzelfde zijn. Ze tonen aan dat een dieselterreinwagen extreem schoon kan zijn.

De moderne dieselmotor neemt wel degelijk een plaats in de huidige automobielsector in, en ik ben ervan overtuigd dat de AIR Index betrouwbare, onafhankelijke informatie biedt aan autokopers die hun volgende auto overwegen.”

Over de AIR Index  www.AIRindex.com

Auto’s die beoordeeld worden voor de AIR Index worden getest volgens de CWA 17379 gestandaardiseerde methodologie, die garandeert dat de resultaten onafhankelijk en vergelijkbaar zijn, en dat zij gebruikt kunnen worden als basis voor een juridisch kader voor voertuigenbeleid.

De testen worden uitgevoerd op ten minste twee auto’s, op onafhankelijke wijze geselecteerd van autofabrikanten, met behulp van draagbare emissietestapparatuur (PEMS) die de werkelijke rijomstandigheden in steden meet.  Voor resultaten die als aanvaardbaar worden beschouwd voor beoordeling in de AIR Index moeten ten minste vijf ritten van 10 km in drie verschillende etappes zijn afgelegd met ten minste twee vergelijkbare voertuigen in lijn met de CEN-norm. 

De resultaten van de testen vormen de basis voor de beoordeling van het voertuig volgens de A-E kleurgecodeerde schaal.

De website van AIR Index bevat meer dan 200 resultaten van de eerste testen die werden uitgevoerd met A-E-waarden, maar biedt tevens de mogelijkheid om andere voertuigen op de weg te bekijken om te zien of zij toegang zouden krijgen (of niet) tot de 14 Duitse steden die een NOx-limiet van 270 mg/km hebben ingesteld onder de Federale Wet Emissiebeheersing.

Andere steden in Europa overwegen een vergelijkbare drempelwaarde om toegang van voertuigen te regelen en alleen de schoonste auto’s toegang te verlenen. Autokopers dienen zorgvuldig de implicaties voor de restwaarde van hun auto en hun mobiliteitsvereisten te overwegen als de auto geen toegang heeft tot een stad waar emissies worden beheerst.

Over AIR

AIR (Allow Independent Road-testing) is een onafhankelijk samenwerkingsverband van openbare en privé-organisaties voor de promotie van vrijwillige en onafhankelijke emissietesten op de weg.

Het belangrijkste doel van het samenwerkingsverband is bij te dragen aan de levering van een kosteneffectieve en tijdige reductie van schadelijke voertuigemissies in stedelijke gebieden, en de laagste CO2-uitstoot van voertuigen op globaal niveau te garanderen.

AIR streeft ernaar burgers, de industrie en openbare autoriteiten te stimuleren om weloverwogen keuzes te maken bij hun mobiliteitspraktijken en -beleid door volledige transparantie over de emissieniveaus van voertuigen te bevorderen.

Meer informatie over AIR kunt u vinden op www.allowair.org

Download Jaguar Land River is de eerste autofabrikant die nieuwe auto’s test met de AIR Index 07.03.19 below:

Would you donate £10 to support the work of the AIR Alliance?

We provide practical solutions, including the AIR Index vehicle ratings, to ensure that independent, scientifically robust data are available to inform discussions and policy decisions which can help reduce the impact of harmful vehicle emissions. We are guided by a committee of the world's leading emissions and air quality experts who give their time and expertise to support our common goal of improving air quality and tackling the climate crisis. The AIR Index ratings and our expertise are used by public authorities and organisations across Europe to inform policy decisions. The AIR Alliance is a not-for-profit organisation and we fund our own testing and scientific programmes to provide AIR Index ratings free of charge. Please would you consider making a donation to support our work?

A small donation can make a big difference and takes moments to send. If you can. please consider supporting us with a regular amount each month.

Thank you

Donate